Tijd voor een welverdiende wintersport vakantie

Het jaar is bijna om, de kerst staat voor de deur en sporten is niet bepaald 1 van je prioriteiten op dit moment.Dat komt vanaf 1 januari wel weer. Ik zie het bij mij in de studio ook. Personal Training wordt op een laag pitje gezet en we pakken het de draad weer op in januari. Het is immers helemaal niet erg om af en toe het sporten op een laag pitje te zetten.
Het geeft mij als Personal Trainer wat meer tijd om je van wat informatie te voorzien middels een blog.

Calorieverbruik

Voor veel Nederlanders is het immers bijna weer tijd voor de wintersport. In en om de vakantie in februari vertrekken veel Nederlanders richting de bekende wintersportoorden. Leuk, en intensief, en dan bedoel ik niet alleen het skiën, maar natuurlijk ook de apres ski.
Volgens Belgisch onderzoek verbrand je namelijk best wat calorieën tijdens een uurtje skiën(zie onderstaande tabel)

  • 402 calorieën (60 kg)
  • 490 calorieën (70 kg)
  • 560 calorieën (80 kg)

 

Goed nieuws voor je apres ski. Om je een inzicht te geven in wat je dan allemaal tijdens je apres ski naar binnen kunt werken heb ik hieronder een klein overzicht voor je.

  • Bier 0,5 liter: 160 calorieën
  • Wiener Schnitzel met friet: 900 calorieën
  • Apfelstrudel: 300 calorieën
  • Bratwurst met friet: 850 calorieën
  • Kaiserschmarrn: 450 calorieën

Bereid je lichaam goed voor op de wintersport.

 

Bovenstaande feiten zijn leuk, maar niet heel belangrijk. De voorbereiding voor de wintersport is vaak onderbelicht. Zoals je net hebt kunnen lezen verbrand je behoorlijk wat calorieën op een dag, en vraag je daarmee een forse inspanning  van je lichaam. Vergelijk het met het vanuit het niets, ineens een run te doen van 5Km of 10Km. Het lukt misschien wel, maar kan een forse impact op je lichaam geven. Die 5 of 10 km is dan eenmalig, maar het skiën zul je misschien tijdens je vakantie elke dag gaan doen. Wat mij als Personal Trainer betreft is dat dus zeer zeker een aanleiding om goed getraind op vakantie te gaan. Je wilt immers de hele vakantie fijn kunnen skiën, fit genoeg zijn en geen pijntjes of klachten hebben.

Training

Zomaar in het wilde weg trainen is geen optie. Zomaar wat squats of lunges is helaas niet voldoende.
Het programma dat ik hiervoor heb opgesteld stelt je in staat om in 4-5 weken beter voorbereid op wintersportvakantie te gaan. Je traint 2 keer per week onder begeleiding van een Personal trainer in Enschede, Borne of Hengelo in een groep of 1-1.In Borne en Hengelo train je in de buitenlucht, en in Enschede in onze studio. We zullen ons tijdens de Personal training sessie uitsluitend richten op de facetten die belangrijk zijn tijdens het skiën. Trainen voor de Apres ski doe je zelf maar!