De vakantietijd is bijna voorbij. Hopelijk heb je genoten van een paar weken mooi weer en doen wat je wilt. En ja, ook van een biertje op een terras. En van gyros, pasta en een Frans kaasje natuurlijk.
De vraag die me in deze periode het meest gesteld wordt?
‘Kun je die kilo’s er weer afhalen? En snel graag een beetje.’
Mijn antwoord? Ja, dat kan. Ontgiften! Met een ‘maar’.

Over sportvasten hebben we het al eerder gehad. Dat is een goede optie, die overigens oorspronkelijk niet bedoeld was om af te vallen. Dat is slechts een leuke bijwerking.
Nadeel: niet iedereen vindt het sapvasten goed vol te houden. Voor hen is de detox een goede optie. Of zoals we het ook wel noemen: het ontgiften.

Bij welke klachten is ontgiften een goed idee?

• Moeite met afvallen, ondanks beweging en gezonde voeding.

• Gebrek aan energie/ vermoeidheid, slecht slapen.

• Metabool syndroom (hoog cholesterol, diabetes).

• Cellulitis (je weet wel, die bobbeltjes op je billen).

• Hoofdpijn, allergieën, eczeem etc.

Omdat de meeste vragen over het afvallen gaan, ga ik daar hieronder wat verder op in.

Hoe kun je van ontgiften afvallen?

Als je minder eet dan je verbrandt, dan val je af. Je vetcellen verdwijnen. Je breekt ze af en de restproducten adem je uit.

Je vetcellen slaan gifstoffen op. Dit is een soort beschermreactie van je lichaam, zodat die stoffen weinig kwaad kunnen. Bij het afvallen komen die stoffen dus weer vrij.

Omdat dat niet de bedoeling is, zal je lichaam weer proberen om vetvellen te maken, zodat die vrijgekomen gifstoffen weer in vet opgeslagen worden. Dit is medeoorzaak van het jojoën, dat je waarschijnlijk wel kent.

Hoe doe ik dat, zo’n detox?

Er zijn drie dingen belangrijk bij het ontgiften:

1. Zorg voor gezonde voeding en drink genoeg water. Door minder vlees en meer plantaardige voeding te eten, verlaag je het aantal gifstoffen. Bij het ontgiften blijf je dus eten. En je gezinsleden kunnen zonder problemen mee eten.

2. Gebruik supplementen die je lever stimuleren en het vrijkomen en afvoeren van gifstoffen stimuleren.

3. Ga lekker zweten. Dat kan door sporten, maar ook door naar de sauna te gaan.

Wat zijn de resultaten van een tiendaagse ontgifting?

Uiteraard probeer ik eerst alles zelf, voordat ik mijn klanten iets aanraad. Zelf merkte ik vooral dat ik fitter werd en afviel. Meer dan ik eigenlijk wilde, want na nog geen week was ik al drie kilo kwijt. Uiteraard is dat niet allemaal vet; je verliest eerst (ook) vocht.

Klanten die het vervolgens uittestten, noemden als voordelen dat ze minder slaap nodig hadden en dat ze vet kwijtraakten op de plekken waar ze dat wilden (buik, bovenbenen en heupen).

Dus na tien dagen kan ik weer los gaan in het bier en de bitterballen?

(Hier komt ie dan: de ‘maar’.)

Dat kan, maar het heeft dan weinig zin gehad. Ik zie het ontgiften als een gezonde en makkelijke manier om over te schakelen naar een gezond eetpatroon. Niet als quick fix, hoewel de leuke bijwerking wel is dat je er snel wat kilo’s door kwijtraakt en je een mooiere huid krijgt. Voor het lange termijn resultaat heb je een gezonde leefstijl nodig. Geen tiendaags kuurtje.

Proberen?

• Je krijgt van mij een complete handleiding, waarin je alle informatie terug kunt lezen.

• Je houdt je aan het eet-, beweeg- en slaapprotocol. Geen sapjes en hongerkuur, maar je eet havermout, groente, fruit, vlees/vis/vegan, noten etc. Soms meer dan je op kunt.

• Je slikt de supplementen op de juiste tijden. Om dit extra makkelijk voor je te maken, zijn ze verpakt in handige suppletiestrips, waarop precies staat wat je wanneer neemt.

Maar voordat het zover is: neem even contact met me op. Dan bespreken we of het écht wat voor je is.