Sinds mijn 4e beoefen ik de sport tennis en was/is het mijn droom om proftennisser te worden. In de jeugd ben ik 5 keer Nederlands kampioen geworden en heb ik aan alle junioren Grandslams waaronder Wimbledon meegedaan. Het mooiste moment was toen ik samen met mijn dubbelpartner de Australian open won.

Wegens blessures en mentale problemen heb ik helaas van mijn droom om proftennisser te worden af moeten wijken. Hierdoor was ik genoodzaakt om terug te gaan naar school en heb ik de studies sport & coaching en fysiotherapie afgerond. Tijdens de zware en drukke opleiding van fysiotherapie, heb ik het tennis weer opgepakt. Hier kun je meer over lezen in een eerder interview van de tubantia. Mijn lichaam voelde sterk genoeg om weer wat meer te trainen en ook een aantal toernooien te spelen in Nederland. Deze toernooien gingen zo goed dat ik uiteindelijk tijdens mijn laatste studie jaar de 6e plek op de Nederlandse ranglijst bezat.

Na het afronden van mijn studie wil ik het dan ook nog eens heel graag proberen om de absolute top te halen in de tenniswereld. In Augustus ben ik dan ook met mijn tennis trainer (Geerco Holtkamp) om de tafel gegaan om te bespreken hoe dit doel te verwezenlijken. We kwamen al snel tot de conclusie dat één onderdeel in dit plan essentieel zou zijn, namelijk mijn fysieke gesteldheid. Maar hoe moesten wij dit vorm gaan geven en wie moesten wij hier voor aanstellen?? Via mijn broer kwam ik uit bij ‘Ruben Buursen’ die een studio heeft waar ‘personal training’ wordt aangeboden. Eind Augustus heb ik samen met mijn trainer een kennismakingsgesprek gehad met Ruben. Ik kan gerust zeggen dat ik meteen een klik met hem voelde en dat ik volledig achter zijn visie stond om mij richting de absolute top te helpen wat betreft mijn fysieke gesteldheid.

De week na het kennismakingsgesprek ben ik gestart met de eerste training bij Ruben. Ik wist niet zo goed wat ik ervan kon verwachten, maar ging er vanuit dat het al gelijk zwaar zou worden. Man man man! Wat was dit afzien! Wat was ik dit niet meer gewend, maar wat was ik blij dat ik een begin had gemaakt. Zoals verwacht was het 2 a 3 dagen moeilijk functioneren, maar kon ik dit eigenlijk ook niet anders verwachten. De trainingen volgden elkaar in rap tempo op, elke week twee keer. Er hebben regelmatig trainingen bij gezeten waarin ik mezelf afvroeg, waar ben ik aan begonnen… maar ik denk dat er meerderen zijn die dat zo ervaren. Met de week voelde ik mij sterker en fitter worden en ik kan vertellen dat dit een heerlijk gevoel is, niet alleen als sportman, maar ook gewoon in het dagelijks leven.

De trainingen die ik tot dusver bij Ruben heb gevolgd heb ik als zeer prettig ervaren. De oefeningen zijn enorm divers en er op gericht om topfit te worden. Tevens is hij een ontzettend leuk persoon in omgang en staat hij open voor een geintje😉 JA! De trainingen zijn over het algemeen zwaar en het is regelmatig afzien, maar om de absolute top te halen is dit nodig en kan ik er nog van genieten ook!

In minder dan 4 maanden heb ik een enorme progressie geboekt op het fysieke vlak. Dit is ook af te lezen aan de resultaten op tennisgebied. Op dit moment sta ik bij de top 1000 tennis ranglijst van de wereld en ben ik op weg om aan het einde van 2020 in de top 350 te staan

Ik kan je aanraden om hier te gaan trainen! Het is een geweldig locatie en je traint in alle rust aan hetgeen waar je aan wilt werken. (top)sporter of geen sporter, je wordt uitstekend begeleid om je uiteindelijke doel te behalen!