Hoe kies je een personal trainer?

 

In de vorige blog vertelde ik je over de keuze tussen een fysiotherapeut en een personal trainer. Stel dat een personal trainer het beste bij jouw doel aansluit, dan krijg je de vraag; Hoe kies je een personal trainer?

Wat is je doel?

Daar is ie weer: het doel. Je trainingsdoel in dit geval. De meeste personal trainers richten zich op een specifieke doelgroep, omdat ze daar zelf de meeste affiniteit mee hebben. De ene trainer vindt het geweldig om een bodybuilder klaar te stomen voor zijn wedstrijd, terwijl de ander meer heeft met fitheid, gezondheid en leefstijl. Een kijkje op de website geeft je vaak een aardige indruk. Een speurtocht op Google levert je vaak ook de nodige informatie op.

 

Is er een klik?

Veel mensen trainen één tot drie keer per week met een personal trainer. Omdat je één op één contact hebt en het niet alleen om het fysieke deel gaat, zul je ook regelmatig gesprekken met je trainer hebben. Dan is het wel zo fijn als je een klik hebt. Als je iemand zoekt met wie je op een ontspannen manier lekker een uurtje kunt lachen, dan kies je waarschijnlijk voor een andere type dan als je van diepgaande filosofische gesprekken houdt.

 

Locatie

De ene trainer traint alleen buiten (weer of geen weer), de ander heeft een eigen studio. Weer anderen trainen in een sportschool. Ben je een buitenmens, dan is de keuze makkelijk. Train je liever binnen en hou je van gezellige drukte om je heen en socializen na afloop, dan zul je je waarschijnlijk het prettigst voelen op de sportschool. Ga je voor de individuele aanpak en wil je bijvoorbeeld zelf je muziek kiezen, dan is een kleine(re) studio meer jouw ding.

 

Opleiding

Opleiding zegt niet alles, maar het kan wel van invloed zijn op je keuze. Nu hangen er over het algemeen geen diploma’s in de trainingsruimte, maar een kijkje op LinkedIn kan nooit kwaad. Daar vind je vaak meer informatie over iemands interessegebieden en zijn/haar kennis en vaardigheden. Zo weet je meteen of die aansluiten bij jouw wensen.

 

Referenties

Vraag eens in je vrienden- en kennissenkring rond hoe hun ervaringen zijn. Wie raden zij je aan? Kijk ook eens naar de referenties op social media of plaats daar een oproepje met ‘personal trainer gezocht’. Zeker weten dat je reacties krijgt. Zowel positief als negatief. Want ook bij de personal trainers is er wat kaf onder het koren.

 

Praktische dingetjes

In de laatste plaats kun je nog kijken naar trainingslocatie en –tijden. Niet elke trainer traint op de avonden, vroeg in de ochtend of in het weekend. Is er een mogelijkheid voor kinderopvang, gratis parkeren en kun je er desgewenst supplementen kopen? Dat soort vragen kun je jezelf ook nog stellen voordat je je definitieve keuze maakt.

 

Twijfel je nog?

Kom dan een keer gratis proeftrainen. Na een uurtje weet je echt wel of het wat voor je is. Bel even voor een afspraak, dan plannen we een proefles in!