Het … Virus.

Het liefst vinden we in 2022 het woord niet meer terug in de boeken. Maar ik ben er bang voor dat het voor altijd in onze geschiedenis boeken te  vinden valt. Het … Virus: Natuurlijk het corona virus. Een uitzichtloze situatie lijkt het soms wel. Het heeft invloed op lichaam en geest, maar wij gaan je helpen. Wij geven je 3 tips om ten tijdje van het corona virus je lichaam en geest fit te houden.

Blijf in beweging!

Het zou te makkelijk zijn om te zeggen dat beweging al je problemen oplost, hoewel ik er van overtuigd ben dat we dan al een eind op weg zijn. Je moet fit zijn om te kunnen presteren. Misschien help je je zoon of dochter bij thuis onderwijs, of heb je een cruciaal beroep. Om dan nog maar niet te praten over een goed immuunsysteem wat je opbouwt tijdens het sporten. Misschien krijg je van je werkgever wat eer flexibiliteit en kun je je eigen tijd indelen. Dan staat haast niets meer je in de weg voor een wandeling tijdens de lunchpauze of aan het eind van je werkdag. De stap er naar toe kost misschien wat energie, maar je krijgt er alleen maar meer energie voor terug!

Eet gezond

Deze tip ligt natuurlijk in de lijn der verwachting. Maar het is echt van belang! Corona voorkom je niet door gezond te eten maar het helpt je wel je weerstand te ondersteunen. En daarbij, van gezond voedsel krijg je energie en voel je je prettiger! Om dit zomaar ineens zelf op te pakken is lastig, maar er bestaan voldoende hulpmiddelen. Zo heb je voldoende (betaalde) apps die je kunnen ondersteunen in het plannen van je maaltijden of apps die je inspiratie geven voor het koken.

Creeer een positieve mindset

Er zijn het afgelopen jaar weinig dinsdagen geweest die mij vrolijk hebben gestemd.  Extra maatregelen, lockdown, verlening van de lockdown, meer besmettingen enz.. Nee, er was weinig reden voor optimisme. Natuurlijk kun je er even van balen, maar blijf niet hangen in datgene wat je niet kunt veranderen. Wat is er nog wél mogelijk? Misschien heb je wat meer tijd voor je gezin, schuilt er een chefkok in je of heb je nu meer tijd voor persoonlijke ontwikkeling. Misschien is het toch tijd om samen met EVY(Een belgische hardloopapp) je hardloopcariere tijdens het Corona virus een boost te geven!

In 2020 is 30% van de Nederlanders minder gaan sporten en is 1 op de 10 volledig gestopt. Misschien wacht je (tegen beter weten in) tot de sportscholen of andere sport accommodaties weer geopend zijn, maar juist nu heb je sport hard nodig. Thuis is de weg naar de koelkast nog nooit zo kort geweest en is het jezelf weerhouden van het snacken ontzettend lastig. Sporten en gezond eten maakt je aantoonbaar fitter maar ook gelukkiger, en wij willen je er graag bij helpen! Onze studio komt bij jou (achter)thuis, in het bos, in het park of waar je maar wilt. Veilig, verantwoord en volgens de richtlijnen van het RIVM. Wij zetten samen met jou de voeding weer op de rit en werken aan een positieve mindset ten tijde van het corona virus. Ben je benieuwd hoe, of heb je alleen een vraag? Laat het ons weten via info@rbpersonaltraining.nl.
Stay Safe!