Het is inmiddels al weer bijna zes jaar geleden dat ik ben begonnen met PERSONAL training. Twee keer per week, dinsdag en donderdag, om 7.00 uur paraat voor een uur ‘afzien’. De laatste twee jaar is Ruben mijn trainer en als ervaringsdeskundige denk ik te kunnen beoordelen wat de kwaliteiten van een PERSONAL trainer zijn.

Wat bij Ruben opvalt is zijn gedegen voorbereiding van de trainingssessies. Als ik om zeven uur verschijn heeft hij de ruimte waar we trainen al omgetoverd tot een ware hel. Geen training is, ook na twee jaar, hetzelfde. Natuurlijk is er de wekelijkse focus op borst-, buik- en andere belangrijke spiergroepen, maar toch weet Ruben elke training tot een verrassing te maken.


Persoonlijk heb ik van nature niet veel met sport. Ruben vraagt mij wel eens wat ik het leukst vind van zijn trainingen. Mijn antwoord is dan steevast “het weggaan om 8 uur”. Het is om die reden een groot compliment voor Ruben dat hij mij ondanks dat op een zodanige manier weet te inspireren, boeien en binden dat ik toch al jarenlang de ENERGIE en motivatie opbreng om te blijven trainen.

De veelzijdigheid van Ruben is groot. Zijn parate kennis beperkt zich niet tot het sporten alleen. Zijn gevraagde en ongevraagde adviezen op voedingsgebied zijn ook waardevol en maken dat ik ondanks mijn drukke baan met veel zakelijke etentjes, mijn conditie constant onder controle heb.
Het is niet eenvoudig om in Twente een goede PERSONAL trainer te vinden weet ik uit eigen ervaring. Ik ben blij dat ik twee jaar geleden Ruben heb ontmoet en hoop ook nog lang met hem te mogen trainen. Ik kan Ruben aan iedereen die op zoek is naar een goede PERSONAL trainer van harte aanbevelen.

Hans Kroeze
Algemeen directeur Asito