Afvallen, diëten, superfoods, intervaltraining, Koolhydraten.

Ach, het zijn enkel een paar termen waar je op het moment niet omheen kunt.
Ik snap het wel. Gezondheid en een fit leven is immers een ‘hot item’ op het moment.
Maar snappen we het allemaal nog wel? Er word immers zoveel geschreven over afvallen en dieet.
En die superfoods, is dat allemaal wel zo super of is het gewoon schreeuwend duur?

Koolhydraten

Een andere mooie discussie zijn de Koolhydraten. Want Koolhydraten moeten we echt mee oppassen als je af wilt vallen! Toch? Zo kun je bij site A terecht komen die bovenstaande beweert, en op site B vertellen ze dat je Koolhydraten juist nodig hebt.

En eerlijk gezegd, het is ook lastig. Dergelijke site’s maken mijn werk ook een stuk lastiger. Voordat een klant bij mij komt voor advies over afvallen of dieten hebben ze zich vaak al ingelezen. Als ik ze dan wil vertellen dat ze het zichzelf niet moeilijk moeten maken en niet al te veel erbij stil moeten staan hebben ze al argumenten dat bepaalde dingen toch wel erg belangrijk zijn. Want dat heeft site A of B natuurlijk beweerd.

Korreltje zout?

Wellicht is het twentse nuchterheid, of noem het kort door de bocht, maar mensen, maak het jezelf niet te moeilijk. Afvallen, conditieopbouw, krachttraining, al deze dingen gaan gepaard met een stuk inzet en motivatie. Natuurlijk is voeding een enorm belangrijke schakel in dit proces. We praten ook niet over iets wat in een paar weken is gelukt en dan blijvend is. Het is een proces die veel tijd in beslag neemt.

Inzicht

Begin eens met daadwerkelijk opschrijven wat je eet. En nee, niets weg laten natuurlijk omdat het niet leuk is om op te schrijven. Gedaan? Kijk er eens naar. Weet je nou echt niet wat je die week beter niet had kunnen eten? Ik denk het wel hè? Dat was stap 1. Stap 2, hoeveel heb je nou eigenlijk aan beweging gedaan die week? Niets? Gek hè dat je nog geen gram kwijt bent?

Macro nutriënten

Voordat je dus gedetailleerd wil gaan kijken naar Macro nutriënten als Koolhydraten, eiwitten en vetten vraag je eerst af welke dingen je zelf kunt veranderen in je voedingspatroon.
Ga bewegen! Kom van de stoel af en maak een wandeling of ga naar de sportschool. Maak er geen wedstrijd van met jezelf maar zie het als een proces. Hulp kun je altijd nog inschakelen, maar een hele hoop kun je zelf.

Het artikel is geschreven met een knipoog. Echter geeft het wel de waarheid weer.
Wees nuchter en word bewust.