Het moment dat ik mezelf niet meer thuis voelde in mijn eigen lichaam, had ik besloten er wat aan te gaan doen. Na een kleine zoektocht naar een Personal trainer op het internet, kwam ik al snel bij Ruben terecht. Na ons eerste gesprek voelde ik mij volledig op mijn gemak. Het idee dat ik in mijn eigen tijd, op mijn eigen tempo en zonder vreemde ogen mijn strijd tegen de kilo’s kon gaan voeren, voelde top!

Bij de eerste Personal‏ training gelijk gewogen, 110 kilo. Natuurlijk helemaal kapot gegaan in de training. De eerste week moest ik “gewoon” eten en drinken en dat bijhouden in de app. Toen ik samen met Ruben ging kijken naar wat ik nou eigenlijk at en wat ik moest eten, kwam ik er al snel achter dat vooral het ritme in eten totaal weg was. Zo at ik de ene dag bijna 3000 calorieën en de andere dag maar 700. Ruben gaf mij de opdracht om 1600 calorieën per dag te eten en dan gezond. Hij stuurde mij een schema met ontzettend veel recepten. Al snel kwam ik er achter hoeveel je eigenlijk “moet” eten. Ik was bang dat ik met een hongergevoel zou moeten leven, maar het tegendeel was waar.

 

De trainingen zijn ontzettend zwaar, maar daar kom ik ook voor. Ik vind het, inmiddels, heerlijk om naar huis te gaan met het gevoel dat ik echt wat gedaan heb. Ik heb zelf veel last gehad van blessures en Ruben past de training hier op aan. Natuurlijk zijn er altijd oefeningen die je leuk vindt en oefeningen die je vreselijk vindt, maar ook dat hoort erbij.

Het fijnste vind ik dat we, met een lekker muziekje op de achtergrond en ontzettend veel humor, samen mijn doel bereiken. Ik heb dat duwtje in de rug nodig om mijn doel te bereiken en Ruben geeft mij die, elke training weer.

 

Inmiddels zijn we al 7 maanden aan het trainen en ben ik 21 kilo afgevallen. Mijn doel is nog niet bereikt, maar dat gaat zeker lukken!

 

Ik heb gemerkt dat ik in de afgelopen periode niet alleen slanker ben geworden, maar ook sterker en vooral gelukkiger. Alleen was dit mij niet gelukt. Ruben zorgt er altijd voor dat ik met zin naar de training ga en met een lach op mijn bezwete gezicht weer naar huis. Hij is iemand die een uur keihard sporten ontzettend gezellig en leuk maakt. Dat een Personal trainer bij mij kan bereiken dat ik een uur afzien leuk vind, dat had ik nooit gedacht.

 

Voor iedereen die nog opzoek is naar een goede personal trainer, kan ik Ruben van harte aanbevelen!